Всеки празник създава възможност да прекараме повече време със семейство, близки и приятели, да попътуваме, да опознаем красиви места и се срещнем с интересни хора. Коледните празници обаче са най-семейно ориентираните и в това се крие магията на празника.

Можем да подарим на себе си и на семейството си една впечатляваща Коледа в планината, да се порадваме на снега и на всички удобства, които ни предлага курортен град като Банско.

Щом като вече сме уточнили, че нашето зимно приключение ще бъде в Банско, остава да помислим как да изберем оферта за Коледа в Банско.

Критерии за избор на Коледната оферта

Привлекателни оферти за Коледа подготвят всички хотели, къщите за гости и вилите в Банско и околностите му, а това действително може да затрудни потенциално всеки един избор.

За да планирате по-лесно почивката си с приятели, със своята половинка или с децата си, когато се запознавате с отделните оферти, постарайте се да се ръководите от критериите, описани по-долу.

Цена на за брой нощувки 

Цените на нощувките могат да варират според техния брой, така че трябва да решите дали да потърсите оферта за 2 нощувки, или за повече. Някои хотели предлагат достъпни оферти за 3 нощувки, а ако желаете да почивате по-дълго, има за 5 и дори за 7 нощувки. Обикновено цените в офертата са на човек, като има и такива, които са например за двама, четирима или петима.

Има хотели, които определят цената на помещение, а не на човек, например при резервирани 5 нощувки, цената ще бъде по-ниска, отколкото за 3.

Има ли атрактивни отстъпки и бонуси 

Вероятно за вас е важно дали хотелът предлага отстъпки и в какво се състоят. Обикновено ги откриваме при нощувките и при използване на СПА пакета, като при 3 нощувки намалението може да бъде с до 10%.

В някои хотели празничният пакет включва закуска и празнична коледна вечеря. Срещат се и варианти и за закуска, обяд и вечеря, ако става въпрос за една нощувка. Може да откриете оферта all inclusive или ultra all inclusive на база 3 или 4 нощувки.

За атрактивни се смятат безплатните услуги за използване на парна баня, фитнес, сауна и др.

Местоположение на хотела

Никога не е без значение за колко време ще се придвижите пеша от хотела до центъра на града, макар че понякога се осигурява безплатен транспорт. Няма как да не ви допадне разходката по старинните улици на Банско, където можете да посетите и намиращите се в центъра магазини, механи, барове и ресторанти.

Има хотели, които са в подножието на Пирин и са малко по-отдалечени от централната градска част, а други се намират в Стария град. Според предпочитанията си, може да избирате и местоположението.

Допълнителни услуги

При резервиране на повече нощувки, времето ви за приятни разходки не само из града, но и в околностите му, ще бъде повече. Ако имате желание за екскурзии в района, някои хотели ги организират.

За релаксиращи часове в хотела вероятно ще почувствате нужда от масаж, СПА терапия и др., които ще откриете като допълнителни екстри. Когато разглеждате съответните оферти, ако допълнителните услуги за вас са важни, обърнете внимание дали ги предлагат.

Наличие на удобства

Щом искате да празнувате Коледа в хотел, подразбира се, че ще разчитате на всички удобства за възможно най-комфортен престой.

Това означава не само безплатен Wi-Fi, рецепция, която работи 24 ч. и безплатен охраняем паркинг, но и наличие на вътрешен басейн, ресторанти, услуга като рум сървиз и др.

Опция за анулиране

Сигурно няма да имате причина да анулирате направената вече резервация, но е добре да проверите как процедира хотелът в подобна ситуация. Политиката на някои хотели е да предлагат безплатно анулиране, като предвиждат определен срок за това.

От практична гледна точка за вас ще бъде от значение и да проверите какво е времето за настаняване и за напускане на хотела, за да избегнете по-дългото чакане. 

Друго, което ще ви е от полза, са отзивите на гости на хотела. От тях може да разберете много – за качеството на обслужването и чистотата, добра ли е кухнята и др. 

Как да изберем най-добрата оферта?

Добра оферта за вас ще бъде онази, която най-много отговаря на вашите изисквания, особено ако ще празнувате с децата си и искате хотелът да предлага специфични грижи и за тях.

За да се насладите на максимално приятна почивка, за своята Коледа в Банско трябва да потърсите такъв вариант, който да ви предложи както подходящи за вас и за децата ви забавления, така много удобства за тези няколко дни и вечери.

Как да изберем оферта за Коледа в Банско?

Може да вземете под внимание посочените критерии, а сигурно ще се досетите и за още, които са по-специфични за вас и семейството ви. 

Най-общо като изисквания за една добра оферта за вас сигурно ще бъде важно:

  • Какво е разположението на хотела – близо ли е до центъра, до планината и т.н., в зависимост от конкретните ви изисквания;
  • Колко нощувки предлага офертата и дали техният брой ви устройва;
  • Как се определя цената – на човек или на стая;
  • Има ли специални отстъпки и бонуси, за какво се отнасят и какъв е размерът им;
  • Може ли да разчитате на безплатни услуги и на какви;
  • Какво изхранване се предлага в пакета, вкл. и за деца;
  • Какво е менюто, включва ли варианти за веганска и безглутенова диета, ако такива детайли ви интересуват;
  • Какви допълнителни удобства предлага хотелът.

Специално внимание обърнете и на това какви услуги предлага хотелът за деца, защото това за вас ще бъде от значение, за да сте сигурни за спокойна почивка.

Съпоставка на цена и предлагани услуги

Сигурно ще отделите много време да проучите много оферти и ще забележите, че наистина вариантите са най-разнообразни. Зависи и към каква категория хотел сте се насочили, защото от това се определят услугите, условията и цената.

Ако сте заделили средства за почивката си на Коледа, това означава, че разполагате с определен бюджет и искате да се вместите в него. Важни за вас ще бъдат цените на офертите, но и дали заявените услуги са съобразени с тях. 

Сигурно ще ви заинтригува по-скоро един среден вариант, при който в коледния пакет на хотела са включени разнообразни услуги, които ви устройват напълно, а бонусите и отстъпките са такива, че се получава една много изгодна оферта.

Със своите отстъпки и намаления и в същото време с множеството безплатни услуги, предлагани на гостите, апартхотел Лъки Банско е сред най-предпочитаните, особено за семейна почивка на Коледа. 

Защо да изберем хотел Лъки Банско?

Офертите, предложени от апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, ще привлекат вниманието ви поради много причини. Той е модерен апартхотел с категория 5 звезди, но това, както удобната му локация на 450 м от центъра на Банско, не е единственото, което го прави предпочитан.

Най-важното, което за вас ще е от решаващо значение при избора на хотел, е че цените му, съотнесени към качеството на услугите, са без аналог сред останалите възможности за отсядане в града.

Изборът ви на оферта за коледна почивка в Лъки Банско ще бъде много подходящ вариант за вас, защото при минимум 3 нощувки ще ви осигури достъпна пакетна цена и предимства като:

Комфортно настаняване

В зависимост от броя на хората, за които искате резервация, може да избирате сред модерните 115 студиа и апартаменти. За целта единствено трябва да прецените дали ви трябва студио, или апартамент за един или двама възрастни, за двама възрастни и едно или повече деца.

Винаги може при поискване да ви бъде осигурено детско креватче, а ако пожелаете, можете да бъдете настанени и в двуспален апартамент. Всяка стая и баня е оборудвана изцяло с необходимото за един комфортен престой.

Разнообразно и богато меню

Хотел Лъки Банско може да ви предложи услуги в три ресторанта. В основния „Льо Бистро” се сервира богато и здравословно меню от националната и световната кухня, приготвено от качествени продукти. Закуската и вечерята стават на блок маса, като може да наблюдавате и шоу-кукинг. Има обособен детски и био щанд.

В офертата за Коледа е предвидена богата коледна вечеря с развлекателна програма и с Дядо Коледа – за радост на децата, гости на хотела.

В другия ресторант „Фондю” можете да опитате подбрани ястия от алпийската кухня. В приятната и дискретна луксозна обстановка на лоби бара пък можете да си вземете десерт или лека закуска, гореща напитка, екзотичен коктейл и др., а за удобство на пушачите е обособен пура бар.

Много възможности за релакс

Безплатните отстъпки в коледната пакетна цена включват използването на СПА термалната зона – парна баня или солна стая, био басейн и др.

Стаята ви ще бъде зареждана безплатно всеки ден с вода, кафе и чай, а в края на деня ще получавате вечерно подреждане с бонбон за лека нощ.

На територията на хотела бързият интернет е безплатен, има и компютърни зали, фитнес зала и ескейп стаи.

Множество удобства за децата

Лъки Банско е един от малкото хотели, които фокусират толкова много вниманието си към най-малките си гости – децата. Родителите, които почиват заедно с децата си не само на Коледа, но и в останалото време, може да разчитат на услуги от всякакъв характер за деца – от най-малки бебета до пораснали тийнейджъри.

Първото, което ще ви впечатли от изразеното отношение, е безплатното настаняване на деца до 16 г. и подарък играчка при настаняване на деца до 9 г.

За деца от 3 до 6 г. е предвидена безплатна детска стая с аниматор, а за по-големите – детски клуб. Децата могат да използват закрития детски басейн, да гледат детски TV канали, да прекарват време в стаята с компютърни игри и др.

При поискване от хотела безплатно ще ви осигурят детско легло, количка, столче за хранене, бебешки аксесоари, обезопасяване на контакти и др., а срещу заплащане – почасови грижи за дете от професионална детегледачкаКак да изберем оферта за Коледа в Банско?

По време на престоя си в Лъки Банско можете да разчитате на денонощно работещата рецепция, безплатен паркинг и осигурен вечерен трансфер до центъра и обратно до хотела.

Безплатен е трансферът и до първата станция на лифта, а за скиорите хотелът предлага ски гардероб с подгреватели, като ски карта може да закупите от рецепцията.

За да прекарате още по-приятно времето си, Лъки Банско осигурява безплатни планински преходи с водач, а по желание и екскурзия, планинско ориентиране и др.

С подходящо избрана оферта за Коледа може да осигурите за вас и за децата си приятни преживявания. Банско предлага много възможности в своите хотели и от вас зависи дали ще успеете да откриете онази, която най-много отговаря на очакванията ви.

Успеете ли, ще си създадете хубави спомени за светлия празник, прекаран на чудесно място.

Често задавани въпрос

Някои от най-популярните хотели са Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, Катарино СПА Хотел, Кемпински Хотел Гранд Арена.

Нощувката в 3-звезден хотел струва средно 81 лева, в 4-звезден  – средно 140 лева, а в 5-звезден – 184 лева.

Според отзивите най-добрите са Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс, Регнум Банско Ски Хотел & Холидейс, Лина хотел.

Специално за малките гости на коледната вечеря в развлекателната програма участва Дядо Коледа, който раздава подаръци. Опцията е с доплащане.

Трансферът до кабинковия лифт е безплатен, а при ползване на ски гардероб и наемане на ски оборудване има отстъпки.

Leave a comment